הרצאה של עמיתנו למחקר ריאד מנצור

הרצאה של עמיתנו למחקר ריאד מנצור

אלוהות ושחרור בין תרבויות: נקודות דמיון בין ההגות התאוחידית וההגות ההודית

שמחנו לארח את עמיתנו למחקר ריאד מנצור, דוקטורנט של מכון כהן באוניברסיטת תל-אביב, שזכה בשנה שעברה בפרס על עבודות מצטיינות לתארים מתקדמים שהמרכז למורשת הדרוזים תרם ומרכז משה דיין חילק.
ריאד נתן הרצאה רבת ערך שדנה בנושא "אלוהות ושחרור בין תרבויות: נקודות דמיון בין ההגות התאוחידית וההגות ההודית". ההרצאה ניסתה להשיב על השאלה: האם קיים "אל" באסכולה היוגית-הודית, אם כן – מה מידת קרבתו לאל של הדתות המונותיאיסטיות? אחר כך ההרצאה התרחבה לסוגיית היחס הנרקם בין האל ו-"החניך המאמין" היוגי על-פי אל-ביירוני. יחד עם זאת נשפך האור על נקודות הדמיון והשיתוף החשובות בין ההגות התאוחידית וההגות ההודית בעניין היחסים בין החניך המאמין והאל.
עו"ד מחמוד שנאן, מנכ"ל המרכז, מדגיש את חשיבות קידום המחקר אודות הדרוזים והעדה הדרוזית בכלל, ואת התמיכה הרוחבית והעמוקה של המרכז למורשת הדרוזים ומכון המחקר וגם של עמיתי המחקר והשותפים שלנו לעשייה על מנת לקדם את הפרויקט המדעי-אקדמי שהמרכז מוביל.
תודה רבה לאורחים שנכחו בהרצאה שהתקיימה במכון המחקר, ותודה מיוחדת לאלה שהצטרפו אלינו מרחוק בזום!
 
להרצאה המוקלטת לחץ כאן

מבט על

הדרוזים בישראל

ההתיישבות הדרוזית בישראל נחשבת לשלישית בגודלה, מבחינת מספר התושבים, בעולם כולו. הדרוזים בישראל (בני דת הייחוד) מהווים עדה דתית מגובשת, המונה כ- 147 אלף בני אדם, שפתם הינה ערבית ותרבותם ערבית-ייחודית (מונותאיסטית). הדת הדרוזית מוכרת באופן רשמי, על ידי מדינת ישראל, מאז שנת 1957 כישות אחת בעלת בתי משפט והנהגה רוחנית משלה. הדרוזים בישראל חיים כיום בתוך עשרים ושניים כפרים הנפרשים בגליל, בכרמל וברמת הגולן. שני היישובים הדרוזים הגדולים ביותר מבחינת מספר תושבים הם ירכא (16.9 אלף תושבים) ודלית אל-כרמל (17.1 אלף תושבים).

0 K

דרוזים בישראל

0 +

תושבים בדאלית אלכרמל, היישוב הכי גדול בישראל

0

סטודנטים דרוזים בשנת הלימודים 2019/2020 במוסדות להשכלה גבוהה