מוזיאון (בהקמה)

מוזיאון (בהקמה)

מוזיאון המורשת הדרוזית הינו חלק בלתי נפרד מהמתחם של "המרכז למורשת הדרוזים"; המוזיאון יציג את הנרטיב ההיסטורי של הופעת מד'הב אַל-תָוחִיד (אסכולת הייחוד) במצרים, מאז ועד ימינו. בעתיד יכלול המוזיאון מגוון חפצים, תערוכות ותצוגות, בהקשר פולקלורי, וזאת במטרה להפגיש את המבקרים עם המורשת הדרוזית האותנטית. כך שבמהלך הביקורים יוצגו בפני המבקרים פסיפסים שונים המייצגים את תרבותם ומסורתם של הדרוזים בארץ, במזרח התיכון ובעולם כולו.

המוזיאון יפתח את שעריו בפני קהל המבקרים עם השלמת הקמתו של "המרכז למורשת הדרוזים", הוא צפוי להציג תערוכות קבע ותערוכות תקופתיות ולהיות בית חם לדור הצעיר ולכל מעריצי התרבות הדרוזית, מתוך העדה ומחוץ לה.

מבט על

הדרוזים בישראל

ההתיישבות הדרוזית בישראל נחשבת לשלישית בגודלה, מבחינת מספר התושבים, בעולם כולו. הדרוזים בישראל (בני דת הייחוד) מהווים עדה דתית מגובשת, המונה כ- 147 אלף בני אדם, שפתם הינה ערבית ותרבותם ערבית-ייחודית (מונותאיסטית). הדת הדרוזית מוכרת באופן רשמי, על ידי מדינת ישראל, מאז שנת 1957 כישות אחת בעלת בתי משפט והנהגה רוחנית משלה. הדרוזים בישראל חיים כיום בתוך עשרים ושניים כפרים הנפרשים בגליל, בכרמל וברמת הגולן. שני היישובים הדרוזים הגדולים ביותר מבחינת מספר תושבים הם ירכא (16.9 אלף תושבים) ודלית אל-כרמל (17.1 אלף תושבים).

0 K

דרוזים בישראל

0 +

תושבים בדאלית אלכרמל, היישוב הכי גדול בישראל

0

סטודנטים דרוזים בשנת הלימודים 2019/2020 במוסדות להשכלה גבוהה